fbpx
naučiti slikati

Kako besplatno i online naučiti slikati?

Jesen i zima, kada su dani hladni i kratki, a noći duge i često dosadne, su idealno vrijeme za novi hobi. Ako ste ljubitelji umjetnosti i voljeli biste naučiti slikati, zašto ne probati online? Ovdje naravno ne govorimo o pravoj umjetnosti već o terapiji slikanjem koja će vam pomoći da prebrodite zimsku depresiju i dosadu.

Pronašli smo nekoliko umjetnika koji svoje znanje i umjeće nesebično dijele na YouTube-u. Pogledajte kako oni to rade i odaberite omiljenog učitelja i omiljenu tehniku slikanja. Za početak su vam potrebne akrilne boje, par kistova i tvrdi papir ili slikarsko platno.

SurajFineArts

Ovaj indijski umjetnik stvara fascinantna apstraktna djela jarkih boja. Ima više od 3 miliona pratilaca na YouTube-u i samo gledanje njegovih videa je opuštajuće. U njegovoj tehnici slikanja ne može biti grešaka pa je za početnike idealna.

АРТ Клякса

Tutorijali ove umjetnice su na ruskom jeziku ali to što ne razumijete šta govori, nije prepreka da učite od nje. Dovoljno je posmatrati šta radi jer vas vodi korak po korak. АРТ Клякса će vas svojim videima za početnike lako naučiti kako da naslikate predivne pejzaže.

Jay Lee Painting

Jay Lee je umjetnik koji za slikanje koristi štapiće za uši, foliju, platične viljuške, mrežice, spužve i druge predmete. Slika pejzaže koje nije teško kopirati i ima ogromnu publiku koja ga prati i uči od njega.

easypeasy art

Da slikanje može biti lako, pokazuje i djevojka čiji kanal se zove easypeasy_art. Ova umjetnica slika isključivo za početnike i slika na malim platnima, što može činiti i svaki početnik prije nego što stekne malo vježbe.

Upamtite da ste početnik kome je to samo hobi i da je vaše da uživate u stvaranju, a ne da se opterećujete krajnjim ishodom. Ipak je to vaše lično umjetničko djelo i samo vi znate kako treba da izgleda. 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kategorije
Arhiva
Tags